Oskuld är att skylla: som kyskhet före äktenskapet förstör sexuella relationer

September 9, 2021

Jag togs upp i en kristen familj, och jag trodde att min oskuld är min mest värdefulla skatt som bör skyddas av till varje pris, och förlusten av henne innan bröllopsnattet innebar den mest hemska skam som kunde förväntas.

Det är svårt för dig att förstå om du inte har vuxit under vingen av kyrkan, men fokus på jungfru renhet före äktenskapet är så vanligt i många kristna samfund som jag inte ens har tvivel. Naturligtvis kommer jag att vänta tills äktenskapet. Hur kunde jag tänka på annat?

När jag var 15, mina kamrater gav även kyrkan skriva en ed att avstå från döttrar sex. Nästa år, föräldrar gav mig en ring av renhet. Även om jag visste att de levde tillsammans i flera år innan gifter sig, jag har aldrig ansett dem hycklare. Jag trodde att de ville hålla mig från de misstag som de själva toppade i ungdomen. När allt kommer omkring, nu skulle de vara helt olika människor.

Efter många varningar om förtvivlan sex av min kyrka och föräldrar, begränsade jag min kommunikation med flera killar i college och även beslutat att avstå innan bröllopet från kyssar med en blivande make.

Vi träffades för nästan ett år innan du rasande, och fem månader senare efter förlovn gifte. När vi säger att vi delat vår första kyss från altaret, de snubblar på väggen av misstro. Jag blev tillfrågad flera gånger: “Hur kan du avgöra hur sexuellt kompatibel du är sexuellt kompatibla om du inte ens kyss?! Är det inte vad du bör vara säker innan du säger "Ja"?

För att vara ärlig, jag har aldrig riktigt orolig sexuell oförenlighet med en blivande make, eftersom jag var säker på att inom ramen för äktenskapet allt blir bara sagolikt. Jag tvivlade ibland mitt beslut att inte kyss innan bröllopet, eftersom jag ville veta, jag misserved mellan oss lite gnista eller inte, men framtiden make tålmodigt väntar, och det lugnade mig.

Hur jag skrattar nu över min naivitet.

Att inte känna sig som en vit kråka, slutade jag bara tala om för folk om vårt beslut.

Självklart fanns sexuell attraktion mellan mig och min förlovade, och det var inte lätt för oss att hålla våra läppar och händerna på avstånd från varandra. Men för oss var det en fråga om ära. Och vi väntade på att äntligen gifta sig och kunde bli nära.

Jag antog naivt att vi för allt vårt chashed långa lidande kommer vi att få ett varmt, passionerat sexliv efter att vi äntligen säger ja. Ingen varnade mig för att allt händer annorlunda.

Båda vi var oerfarna, vi hade inte frank konversationer med gifta vänner eller normal sexutbildning i skolan. Jag har upprepade gånger frågat direkta frågor till vänner, släktingar och till och med en läkare om vad jag ska vänta på en bröllopsnatt, men alla svarade i andan “allt är format”, “Oroa dig inte, du kommer att klara” eller – min favorit! – “Sex gift är bra!”

Så att säga. Allt gick inte enligt plan. Det var ett problem.

Strax efter återkomsten från ett bröllop resa (och efter en vecka, tårar, smärta och besvikelse) Jag fick diagnosen mig: Vaginism. Detta innebar att jag har en ofrivillig skärning av lobkovo-rengjorda muskler, vilket gör sex oerhört smärtsamt eller omöjligt.

Jag förväntades av några av de mest dystra månaderna i mitt liv.

Efter att ha talat med läkare och psykoterapeuter, började jag förstå att decennier av “bevara sig” undermedvetet övertygat mig om att sex är dåligt att det bör undvikas beställa viagra och inte ens tänka på honom. Och nu, när han blev plötsligt något bra och tillät, min kropp var förvirrad och visste inte vad jag ska göra, eftersom han tillbringade så många år, förbjuder sig vara glada, att vara nära företrädare för det motsatta könet. Science är känt att vaginism kan orsakas av “alltför strikt uppfostran, religiösa fördomar som "Sex är dålig", och otillräcklig sexualundervisning “.

Ju längre jag insåg vad svårt sätt jag skulle behöva gå att bli av med min sjukdom, desto djupare jag föll i depression, mer och mer övertygande mig i hela min insolvens som en kvinna och hur fruar.

Från flickvänner efter bröllopet var inte mer känsla än innan hon. Men jag kan inte klandra dem. Att du kan säga till dem som har försenat genomförandet av en av de viktigaste mänskliga behov, och nu fysiskt inte kan göra detta? Det är svårt att finna ord för att lösa en sådan svår situation.

Customers
Also Read
Wisconsin Guy Detained, Prison Involving Murdering Mate With Orb Drops
March 8, 2021tabs_arrow_white

Golden Panthera tigris – On-line Gambling house Reviews
December 11, 2020tabs_arrow_white